5 december 2023
Fotopagina VVL
2010-05-18-bijen
 

 
 
 
 
Jubileum 2010 05 Voorlichting het nut van bijen 26 juni 2010

Op dinsdagavond 18 mei was in het tuinhuis een groep van ongeveer 20 leden toehoorder van een soms wonderlijk verhaal over het leven van bijen. Bijen en andere vliegende beestjes zijn, ook voor ons als volkstuinders, heel belangrijk voor de bestuiving van de bloemen van onze groente- en fruitplanten, want anders hebben wij weinig te oogsten.
Het verbaast je om te horen wat zich afspeelt in het leven van die beestjes. Heel boeiend, maar het moet voor imkers toch wel haast een soort verslavingsziekte zijn om zo veel tijd, geld en energie te steken in zo'n hobby. Wat een moeite heeft het gekost voor een imker, maar vooral ook voor een bijenvolk, om potjes te kunnen vullen met echte honing. Honingliefhebbers hebben, na het aanhoren van het voorlichtingspraatje van Kees Veldkamp nog meer waardering gekregen voor wat zij lekker vinden. Anderen zullen, na het aanhoren van het productieproces bij de bijen, griezelen bij de gedachte om honing te eten.
Enkele leden vroegen of het nuttig zou zijn om op ons volkstuincomplex bijen te houden. Dhr Veldkamp meende ook dat het nuttig zou zijn voor onze gewassen, maar hij raadde het ons af wegens de overlast die het zou kunnen geven voor ons als mensen.

Home > Jubileum 2010 > 05 Voorlichting het nut van bijen
Terug

Sponsor van Levenslust