5 december 2023
Fotopagina VVL
2010-11-20-snoeicursus
 

 
 
 
 
Jubileum 2010 11 Snoeicursus 20e 27 november 2010

Op zaterdag 6, 13 en 20 november konden leden kennis nemen van hoe men goed moet snoeien. De cursus werd gegeven door Hans Daalman, Hans is een fruitteler uit Nisse en is verbonden als examinator aan de Edudelta, voorheen de Groeneschool. Na een kleine drie kwartier uitleg gehad te hebben hoe je moet snoeien en je boom moet laten groeien zijn we na een bak koffie de tuinen van de deelnemers langsgeweest. Sommige bomen werden gesnoeid en andere van advies voorzien. Bij het snoeien is licht erg belangrijk. Om dit optimaal te bereiken moet je goed op de vorm van de boom letten.
Snoeien doe je bij voorkeur na de oogst of anders in het vroege voorjaar. Tijdens het seizoen is het ook belangrijk om de vruchten te verwijderen zodat andere groter en sappiger kunnen worden.
Hans heeft beloofd om in juli nog eens langs te komen om daar nog iets over te vertellen. Door de positieve reacties van de deelnemers kunnen we de snoeicursus een gouden moment noemen in de activiteiten in het kader van 50 jaar Levenslust. Ruim 40 deelnemers hebben meegedaan.

Arie de Kraa

In dit album foto's gemaakt tijdens de cursus op 20 november door Fons Wijnacker.

Home > Jubileum 2010 > 11 Snoeicursus 20e
Terug

Sponsor van Levenslust