5 december 2023
Fotopagina VVL
Vereniging2011
 

 
 
 
 
Albums Vereniging 2011

Foto's van de vereniging in 2011

01 Receptie Nieuwe jaar

Op zaterdag 8 januari konden we elkaar weer de hand schudden en wensen overbrengen voor het nieuwe jaar.

 

 

03 Algemene Ledenvergadering

Voor aanvang van de algemene ledenvergadering op dinsdag 15 maart 2011 van onze Volkstuinvereniging Levenslust, werd er door "De Tuinheeren" een presentatie gegeven van hun tuingereedschap assortiment. Hun website verteld daarover het volgende:

"De Tuinheeren, twee mannen op leeftijd, welke voor het plezier een bedrijfje in topkwaliteit tuingereedschap hebben opgericht. De zware kleigrond in onze tuin was de aanleiding. Waar haal je echt goed tuingereedschap vandaan? Wie kan je een goed advies geven? Allemaal zaken waar wij tegenaan liepen toen we in 2001 een nieuwe tuin kregen. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot echte specialisten. We leveren onze producten veelal aan particulieren, maar ook aan hoveniers, planten kwekers, gemeentelijke groendiensten, knotploegen en boomverzorgers. We selecteren gereedschap waarvan je meteen voelt en ziet hoe goed het gemaakt is en waarmee men met veel plezier de tuin ingaat."

Hiervoor bleek zeker belangstelling te bestaan, vooral het handmatig vervaardigde gereedschap wat uit alle hoeken ter wereld gehaald werd. Van het geheel heb ik een aantal sfeer opnamen gemaakt.

Fons Wijnacker

03 NL DOET Vrijwilligersdag

Op zaterdag 19 maart hielpen 21 vrijwilligers van Levenslust in het kader van NL DOET georganiseerd door het Oranjefonds met het opknappen en aankleden van de binnentuinen van het verpleeghuis Ter Reede aan de Vredenhoflaan en bij locatie Weyevliet. De werkzaamheden bestonden uit het plaatsen van bloembakken, het planten van bloemen en kruiden en het plaatsen van hangende mandjes. Door de strakke voorbereiding en een hoop gezelligheid was de dag een groot succes. Tussen de middag werden de leden getrakteerd op een overheerlijke lunch.

03 Voorjaar in de groente tuin

De voorbereiding voor een goed tuinseizoen begint met het op tijd voorbereiden en inzaaien van de groentebedden. Tijdens deze presentatie gegeven door Eddy Heerschop kwamen de volgende onderwerpen aan bod:
 
Grondbewerking en indeling
Inzaaien en bijhouden van bedden
 
Verder was er de mogelijkheid tot het stellen van vragen en werd er een praktijkdemonstratie gegeven van de behandelde onderwerpen.

04 Presentatie werkgroep 'Velt-Walcheren'

Op 21 mei presenteerde de werkgroep 'Velt Walcheren' zich officieel aan velt-leden uit de regio, leden van v.t.v. 'Levenslust'en andere belangstellenden. Het thema was: composteren, hergebruik en recycling. Tuin 112 had voor die gelegenheid een flinke opknapbeurt ondergaan en was ingericht met een velt-boekenkraam en kraam met diverse andere info betreffende milieu en recycling. Er was voorzien in zitjes, hapjes en drankjes. Richtingaanwijzers waren aangebracht om bezoekers vanaf het parkeerterrein de weg te wijzen naar tuin 112. Lees een uitgebreid verslag in de Levenslust Nieuwbrief van juni.

06 Metamorfose bloemenbed

Het komt niet dikwijls voor dat je in de gelegenheid bent zo'n bloemperk-metamorfose vast te leggen ! Het bloemenperk wat in 2010 voor het jubileum pronkte met de tekst: "L 50". Maar zaterdag 11 juni is het dan voor een deel toch gelukt ... Het zag er op maandag zo uit !
Fons Wijnacker

09 Bezoek aan kwekerij P. Bauwense van Vergeten Groenten

In februari 2010 gaf Peter Bauwense voor onze vereniging een lezing over Vergeten Groenten (bekijk verslag). Fons Wijnacker en Cees Nooyens brachten op zaterdag 17 september 2011 een wederbezoek aan zijn kwekerij op de Belgische Klinge. Hieronder de foto's van dit bezoek. Het bijbehorende reisverslag kun je hier lezen.

09 Open dag 2011

Op zaterdag 3 september was het weer zover. De open dag van Levenslust. Het thema dit jaar was SMAAK. Met het mooie weer alleen al kan deze open dag de boeken in gaan als een groot succes. Maar er was meer zoals een rijk gevulde oogstkraam, een speurtocht, prijsuitreikingen en veel gezelligheid. Een wandeling over het complex leverde ook mooie plaatjes op. Aan het einde van de dag was er voor de leden een gezellig barbeque.

Sponsor van Levenslust