5 december 2023
Fotopagina VVL
Wvozorg
 

 
 
 
 
WVO Zorg

WVO Zorg (voorheen Stichting Werkt voor Ouderen) heeft een eigen eigen perceel op het volkstuin complex. Hieronder de verschillende fotoalbums. Voor meer informatie over de volkstuin van WVO Zorg kunt u kijken op de project pagina.

2005 Eerste jaar op Levenslust

Met het busje worden de dames en heren van Stichting Werkt voor Ouderen netjes naar de tuin gebracht waarna er lekker in de zon (of schaduw) gezeten kan worden. De tuin is nog in aanplanting.

2008 De Tuin in September

Drie jaar na de aanleg van de tuin van Stichting Werkt voor Ouderen staat alles er inmiddels prachtig bij.

2008 Gezellige drukte

Het is mooi weer. Wat een gezellige drukte op de tuin van Stichting Werkt voor Ouderen. Extra tafels en stoelen zijn nodg om iedereen een plaats te kunnen geven.

De tuin van Stichting Werkt voor Ouderen in 2012

Tuin nr 9

Op een strategische plek even voorbij het tuinhuis ligt "onze" volkstuin.

Vele medetuinders komen er langs en maken dan opmerkingen zoals:

"wat zijn jullie druk bezig", maar ook "doen jullie nog wel eens wat anders dan koffiedrinken".

Of als enkele van ons, gebogen staande op de riek, schop of schoffel, met elkaar aan het kletsen zijn: "Met gereedschap moet je werken hoor, niet rusten".

We zijn geen koffieleut gezelschap, maar vrijwilligers die elke dinsdagmiddag samen komen om deze tuin te onderhouden. Dat lukt ons vrij aardig vinden we zelf en krijgen daar ook leuke opmerkingen over van die mensen waarvoor de tuin bedoeld is.

De tuin is gehuurd door "Werkt voor ouderen" en het is de bedoeling dat de bewoners van de diverse tehuizen op Walcheren, hier naar toe worden gebracht om in deze mooie omgeving lekker koffie te drinken, in het zonnetje of de schaduw te zitten, en een rondje lang de ander tuinen doen. Van onze collega tuinders krijgen ze dan vaak ook wat pruimen, bessen en soms een bloemetje..

De meesten van ons hadden geen ervaring met tuinieren en hadden nooit geacht dit te gaan doen.

We hebben ook specialisten met enorme tuinervaring, van hen kunnen we heel wat opsteken.

En er zijn ook koffiespecialisten. Die mogen pas later hun capaciteiten tonen, want eerst wordt er gewerkt en zo na drieën gaan we koffie drinken en bespreken dan de toestand in de tuin en de wereld.

Drie van ons groepje hebben inmiddels zelf een tuin op het complex van de tuinvereniging, het werkt dus wel aanstekelijk.

De tuin is in twee percelen gesplitst en het ene deel is de pronktuin met allerlei soorten planten en struiken. Meer voor de sier, niet voor de inwendige mensvoor de inwendige

Het ander deel is de snoeptuin, en daar kunnen de bewoners van "Werkt voor ouderen"alles plukken wat ze lekker of mooi vinden. Er is groenten zoals uien, bieten,sla, prei,courgettes en komkommer en natuurlijk fruit, appels, peren maar de aardbeien zijn het meest in trek. Bloemen mogen ook geplukt worden.

Op de foto staan van links naar rechts; Ron, Laura, Ciel, John en Cor.

Twee collega's afwezig dat zijn Rita en Chris.

De foto's zijn van, hoe kan het ook anders, Fons Wijnacker.

Klik hier om door de foto's te bladeren beginnend bij de eerste foto | Klik hier om alle foto's te bekijken (naar onderen scrollen onder het verhaal) | Klik hier voor nog meer fotoalbums

Sponsor van Levenslust